Zavirite iza scene

Skin Art!

Fantasy, Fashion, Beauty Look...

IRRA design face painting

Fantasy Make Up

Fantasy šminka omogućuje cijeli raspon kreativnosti, bilo da nosite suptilni fantasy look ili se posvećujete detaljnom prikazu.

Gotovo svaki praznik ili događaj može se proslaviti maštovitom šminkom. Za Valentinovo možete oslikati crvena ili ružičasta srca, za Božić detalje lizalica i božikovine, za utakmice boje zastave…

Fantasy šminkom možete se pretvarati da ste bilo tko; sirena, vještica, vampir, životinja, akcijski junak i sl..

Također možete oslikati svoje lice, nanoseći boje, poput neke slikarske tehnike, ne mora to nužno biti lik.

Boje za lice za ovaj look nanosila sam kistovima poput akrilne ili tempera tehnike. Dok su boje na papiru i platnu statične, na licu kao da ožive i dobiju novu dimenziju.

Halloween: Vampirica, Coraline, 3D pauci....

Maskiranje za Halloween kreće od samih korijena blagdana, koji je obilježio proslavu nove godine, tzv. Samhain, kod starih Kelta. Za stare Kelte "šminka" za Halloween bila je više maska za preživljavanje. Htjeli su izgledati baš poput lutajućih duhova kako bi izbjegli da im oni te noći naštete.

Ulaskom u 20. stoljeće ukrasi, kostimi i šminka za Halloween morali su se suočiti s još jednom strašnom silom; filmskom i kreativnom industrijom. Frankenstein, Wolfman, Dracula i Mummy, sada su poznata imena i još uvijek utječu na trendove ukrašavanja kostima i šminke.

Vampirica i Coraline make up inspirirani su igranim i animiranim filmovima. Za vampiricu sam kombinirala make up i boje za face paint. Kako su glitteri IN, Vampirica je odlučila biti glamurozna, s crvenim glitterima u umjetnoj krvi na očima.

Coraline je oslikana bijelom i crnom bojom za face paint, minimalistički.

Još jedna praksa je ponovno pokrenuta ili oponašana, a to je uporaba protetike i 3D prikazi. Vosak za nos i ožiljke koristi se za stvaranje lažnih dojmova deformiranih crta lica i pokazao se kao neusporediv, uvjerljiv predmet šminke za Halloween.

Za oslikavanje 3D paukova koristila sam tuš, boje za face painting te paletu sivih i crnih sjenila s kojima sam postigla efekt sjene i realistične prikaze paukova. Više „strašnih“ likova pronaći ćete u galeriji slika Halloween.

Sirena

Sirena je jedna od omiljenih tema Fantasy šminke. Prema mitologiji, sirena je misteriozno biće koje ima tijelo ribe i žensku glavu.

Mnogi su do sada čuli za sirene, bilo kroz priču Mala sirena, gledanjem filmova Pirati s Kariba ili preko grčkih mitova.

Za sirenin look svog modela koristila sam boje, sjenila i glittere ljubičastih, plavih i zelenih tonova. Srebrne, umjetne trepavice naglasile su oči, na kojima sam prije lijepljenja iscrtala liniju tušem. Dio tijela obojila sam plavim tonovima i posula bijelim šljokicama kako bi postigla efekt soli. Purpurna kosa unijela je dodatni dašak fantazije u završni look.

Fashion Make Up

Fashion make up spada u suradnički proces, susret umova; dizajner ispriča priču, pokazuje uzorke tkanina ili stvarne komade iz kolekcije, a ponekad je prisutan i stilist. Svi zajedno pregledavaju slike iz časopisa ili knjige za određenu referencu ljepote prije nego što se odredi tema make upa.

Trendovi ljepote, poput modnih trendova, često počinju na pisti.

Teme mogu biti povijesne, apstraktne ili samo diskretan, jedva primjetan make up. Za postizanje željenog izgleda često se koriste različiti detalji, kao što je perje, čipka i sl.

Heroin Chic

Izraz Heroin Chic postao je popularan sredinom 1990-tih u svijetu mode.

Estetika ovisnika o heroinu je izgled koji neće nestati. Nalazi se na modnim pistama i u časopisima.

Omiljen je među make up artistima, dizajnerima, poklonicima različitih supkultura i avangardnih stilova. Izgled karakterizira blijedi ten i tamni podočnjaci.

Oči mojeg modela su našminkane, tzv. Smokey eyes tehnikom, koju sam za dodatnu dramatičnost provukla do obrva. Za pojačani efekt poslužile su mi šljokice crne boje. Blijedi ten i nenaglašene usne omogućuju maksimalnu dominaciju očiju. Crna odjeća, pogotovo kožna, odlično pristaje uz heroin chic look.

80's look

Nanošenje tamnih ili tehnicolor sjenila, ocrtavanje oka iznutra i izvana, postizanje težeg i dubljeg izgleda šminkom te stvaranje izraženijih crta poput jagodica s rumenilom i olovkama za usne, postalo je simbolom bunta ovih godina, kakav su nosile Madonna, Cindy Lauper, Boy George i mnoge druge poznate osobe tog vremena.

Modni i beauty trendovi 1980-ih donijeli su veliku promjenu u načinu na koji su se žene odijevale i šminkale.

Na svom modelu objedinila sam sve karakteristike tog looka, korištenjem jarkih sjenila i crvenim ružem.

Beauty Look

Za beauty make up koristi se skup kozmetičkih proizvoda koji se nanose na lice za poboljšanje ili promjenu izgleda, ovisno o dobu dana, prigodi ili svečanosti.

Dnevni i poslovni make up je diskretan dok se za večernji, svadbe, maturalne večeri i partyje možemo poigrati koristeći jače nijanse, glittere i sl.

Eyeliner i crveni ruž

Od najdublje grimizne, do najsjajnijih nijansi trešnje, crveni ruž za usne je stil koji se ne smije propustiti, s kojim ćete uvijek postići zadivljujući izgled.

Crveni ruž bio je i uvijek će biti, dio bezvremenske ljepote.

Podrijetlo crvenog ruža za usne može se pratiti u sumerskoj regiji južne Mezopotamije, oko 3.500 godina p.n.e. Tamo su crvene stijene i razne vrste dragog kamenja bile smrvljene u prah kako bi usne obojile crvenom bojom. Kleopatra je koristila crvenu pastu za usne dobivenu od zgnječenih insekata.

Eyeliner posjeduje moć koju drugi proizvodi za šminkanje jednostavno nemaju, sposobnost potpunog mijenjanja izgleda cijelog lica samo jednim potezom.

Eyeliner je bio popularan ne samo na Mediteranu, već i diljem svijeta u antičko doba. U Japanu je, na primjer, kohl bio najbolji pojačivač ljepote. Već 3000. godine prije Krista u Japanu i Kini muškarci i žene koristili su kozmetiku kako bi naglasili svoje oči, a time i definirali svoj status.

Elegantni izgled mačjeg oka postao je popularan 1950-ih s ikonama ljepote poput Marilyn Monroe i Elizabeth Taylor, koje su mi poslužile kao inspiracija. Za glamurozni izgled mog modela koristila sam crni tuš, umjetne trepavice i crveni ruž.

Glitter make up

Stari Egipćani su gnječili bube kako bi napravili kozmetiku koja je svjetlucala i Kleopatrinom izgledu podarila dodatni sjaj.

Godine 1934. u New Jerseyju, Henry Rushman je otkrio da prenamjenom materijala s odlagališta otpada i rezanjem na vrlo male komadiće može napraviti ovu vrlo cool sjajnu tvar. Rođeni su moderni glitteri i osnovana je tvrtka Meadowbank Invention, vodeći proizvođač glittera na svijetu.

Božićne proslave su potaknule početnu prodaju Glittera u 40-ima i 50-ima.

Svjetlucavi minerali i pigmenti korišteni su u kulturama diljem svijeta.

Izvođačice Jewel Box Revue, prve gay integrirane drag revije, nosile su blistavu šminku i svjetlucave haljine. Inspiracija za glitter make up bila mi je Cher i njena šminka iz 75-te. Za oči sam koristila srebrne i plave glittere, a za usne ruž nude boje.