Have fun

Skin Art!

Halloween, Mad Max, Sferakon, Glitter Party, Auto Show, Motori. Pronađite inspiraciju!

IRRA design face painting

Ljepotice i motori, atrakcija na dva kotača

Zadnji dan Auto show-a, 2016. godine, prije samog defilea vozača i ljubitelja motocikala Harley-Davidson, oslikala sam lica i dijelove tijela prekrasnih hostesa. Boje koje sam koristila bile su povezane s bojama motocikala ili odjeći hostesa. Motiv oslikavanja bio je „flame tattoo“.

Motivi vatre često se koriste kao detalji na motociklima, automobilima i kao tetovaže na tijelu.

Tetovaže plamena postoje već dugi niz godina, ali su stvarno počele stjecati popularnost u posljednjoj polovici 20. stoljeća. Naravno, tetovaže plamena nemaju veze samo s vatrom. Neki se odluče za ovu posebnu tetovažu kako bi pokazali koliko su "vrući" ili kako bi naglasili svoj seksipil.

Billy the Puppet, Sugar Skull & Bloody Eyes, strašni likovi u Pubu

Za Halloween party, 2016. godine, u Hub Cooltura Pubu oslikala sam lica osoblja Puba. Boje sam prilagodila odjeći osoblja te su iz tog razloga oslikani bijelom, crvenom i crnom bojom. Inspiracija za make up crpljena je iz filmova, tradicije i povijesti.

Billy je lutak koji se pojavio u franšizi Saw. Služio je za informiranje žrtava Jigsawovih smrtonosnih igara, o pravilima i uputama, kojih su se morali pridržavati kako bi preživjeli, a u slučaju njihovog preživljavanja, isporučivao bi poruku čestitke.

Šećerne lubanje (Sugar Skull) su slastice koje u Meksiku obitelji ručno izrađuju i ukrašavaju povodom Dana mrtvih. Vjeruje se da se pokojnici vraćaju kući kako bi uživali u prinosu na oltaru.

Oslikavanje lica s motivom Sugar Skull popularan je element proslave meksičkog Dana mrtvih, a s vremenom se proširio na ostale dijelove svijeta.

Lažna krv, koja je bila inspiracija za Bloody eyes, ima svoje porijeklo u kazalištu, Le Théâtre de Grand-Guignol. Osnovano 1894. godine ovo je kazalište postalo popularno zbog kazališnih djela koja su sadržavala jezivo raskomadanje i iskopavanje očiju.

Mad Max, najluđi dan u gradu

U Hard Placeu,povodom Mad Max dana koji organiziraju ljubitelji tog filma, 2016. godine oslikala sam lica, većinom temama iz filma Mad Max - Divlja Cesta, kao što su Immortan Joe, Furiosa, Nux…

Mad Max je australska, postapokaliptična, akcijska filmska serija i medijska franšiza, koju su kreirali George Miller i Byron Kennedy. Počeo je 1979. s Mad Maxom, a slijedila su tri nastavka: Mad Max 2 (1981., objavljen u Sjedinjenim Državama kao The Road Warrior), Mad Max Beyond Thunderdome (1985.) i Mad Max: Fury Road (2015.)

Maske s tematikom Mad Maxa postaju sve traženije povodom Halloweena.

Bilo je i onih koji su željeli vlastitu, originalnu kreaciju na tu temu te sam im, prema afinitetima, dodala detalje koje su tražili.

Pumpkin Face & Sugar Skulls, opaki pogledi iza šanka

Za Halloween Party Hub Cooltura Puba, 2017. godine, oslikala sam lica u skladu s novim dizajnom odjeće osoblja Puba. Maska je puno efektnija i cjelovitija kada je usklađena s dizajnom odjeće.

Sugar Skull atraktivan je i jedan od omiljenijih motiva Halloweena duži niz godina pa smo ga ponovili i ove godine, u malo drugačijem izdanju.

Vjeruje se da je običaj izrade „Jack-o'-lanterna“, u vrijeme Halloweena, započeo u Irskoj, koristeći repu za dubljene koja djeluje kao lampion, s motivom grotesknog lica, upravo za plašenje ukletog Jacka. Kad su se irski imigranti preselili u SAD, počeli su rezati „Jack-o’-lanterne“ od bundeva, jer su one bile porijeklom iz regije.

S vremenom se motiv izrezane bundeve počeo koristiti za oslikavanje lica, pod nazivom Pumpkin face.

Za više informacija pogledajte FB stranicu Hub Cooltura Puba, link: Halloween Party Hub Cooltura Pub 2017. na Hub Cooltura Pub facebook stranicama.

Mace i peseki, male njuškice velikog srca

Na rođendanskom partyju Hrabrih njuški, 2019. godine, oslikavala sam lica organizatorica i posjetitelja. Kako organizacija brine o mačkama i psima, tako je i tema oslikavanja bila ista. Više od dvadeset lica te večeri osvanulo je s njuškicama i tako podržalo rad organizacije.

Djeca obožavaju svoja lica oslikati životinjskim motivima kao što su pas, maca, tigar, leopard, medo, lav, leptiri….

Motiv mačke može biti vrlo atraktivan i za odrasle, inspiriran stripovskom i filmskom junakinjom Cat woman. Tema za pseći kostim često se crpi iz animiranog i igranog filma 1001 Dalmatinac.

Prisjetite se slikovnica, animiranih i igranih filmova sa životinjama i pronađite svoju inspiraciju.

Akademija zvjezdane flote, mali i veliki vanzemaljci

Na Kreativnoj radionici AZF-e, u sklopu SFERAKONA, 2019. godine, djeca su crtala vanzemaljce na papir i uz moju asistenciju jedni drugima na lice, prema vlastitim zamislima. Malo većim zaljubljenicima u znanstvenu fantastiku, koji nisu bili kandidati natjecanja, oslikala sam lica prema temi koju su željeli.

Teme svemira su beskrajne, baš kao i sam svemir. Osim likova vanzemaljaca, oslikati se može mjesec, sunce, zvijezde… Uz dodatak glittera, zasjat će svako lice, koje nosi priču neke druge galaksije.

Kao počasnoj članici žirija, pripala mi je čast odabrati najboljeg vanzemaljca Icyja, koji se ledenim moćima bori s neprijateljima. Dječaka koji je osvojio nagradu oslikala je sudionica radionice, prema njegovom crtežu.

Zvijezde večeri

Rođendanski party tvrtke Degordian, 2019. godine, održao se u Studiu Katran. Želja ekipe Degordiana bila je Glitter party.

Festivalski divovi poput Glastonburyja, Coachelle i u određenoj mjeri Burning Man populariziraju trendove svake godine. U posljednjih nekoliko godina blještavilo je IN i postalo je osnovni preduvjet festivalske mode.

Glittere, komadiće zlata i srebra stavljala sam na lica, kosu, tijela i muške brade. Bilo je tu zlatnog, srebrnog, dijamantnog i multicolor sjaja.

Blistava noć

Za glitter party reklamne agencije Imago, 2019. godine, u Caffe baru Pandora, lica sam ukrasila kristalima, glitterima i zvjezdicama, u srebrnoj i zlatnoj boji.

Zadnjih nekoliko godina glitteri su postali vrlo popularni dio make upa, ne samo za novogodišnje dočeke, već i za tematske partyje i izlaske.

Od 2015. glitteri su iz boutique izričaja prešli u nešto više za mainstream. Odijevanje u šljokice i glitter make up postali su obavezni za festivale i partyje. U novijoj povijesti blještavilo je gotovo “svakodnevna stvar”, posebice na festivalskoj sceni.

Jezerska vila

Dizajn haljine inspiriran vilama i bojama jezera osmislila je dizajnerica M.A., 2021. godine. Boje haljine poslužile su kao inspiracija za make up. Snimanje je odrađeno na jezeru, a vila je zaplivala u plavim i zelenim tonovima, s jedva primjetnim purpurnim nijansama.

Jezerska vila primjer je važnosti make upa u odnosu na odjeću i priču, vezanu uz cjelokupan dizajn.

Make up diskretno klizi s lica na tijelo i kao da se spaja s odjevnim predmetom, a on kao da postaje sastavni dio tijela.

„Krvava Noć“ u Pubu

Oslikavanje lica konobara Hub Cooltura Puba polako je preraslo u tradiciju. 2021. godine tema je bila „krvava“- Le Théâtre de Grand-Guignol. Korištenjem umjetne krvi i protetike, realistične detalje face paintinga možemo usporediti s kazališnom i filmskom šminkom.

Umjetna krv je izlazila iz očiju, usana.. krvarile su ruke , a tragovi krvavog ludila ostavili su traga i na odjeći.

Motiv Sugar Skull smo ovaj put izostavili jer se nije uklapao u tematiku, no stravičan izgled konobara i dalje je izazivao željene reakcije gostiju.